Super Slim va invata cum sa treceti peste pofte


Exista un cuvintel care poate face diferenta dintre o dieta distrusa si un regim de slabit care chiar functioneaza si acel cuvant este NU!!

Il folosim ca sa refuzam mancarea pe care nu o dorim si de care nu avem nevoie. Problema este ca multora dintre noi li se pare greu, aproape imposibil, sa il spunem atunci cand trebuie…

Daca stai sa te gandesti, problema nu este atat a spune „NU”, cat sa zici ceea ce ai de spus si sa fii luat in serios. Multi dintre cei care vor sa slabeasca considera ca procesul  de pierdere in greutate le afecteaza increderea in sine, mai ales cand sunt convinsi ca ar putea pierde kilograme mult mai repede.

Cand ai probleme cu increderea de sine, ti se va parea mai greu sa zici „NU” si chiar sa crezi asta. Si acest lucru se intampla mai ales atunci cand ai nevoie cel mai mult de acel refuz categoric. Lipsa de incredere si stima ne imping de multe ori sa acceptam lucruri pe care nu le dorim de fapt, sau sa spunem „NU” fara suficienta convingere. Exista, bineinteles, si persoane care tin cu tot dinadinsul sa ne strice dieta si nu vor sa accepte un refuz. Super Slim te invata cum sa procedezi.

In acest caz, singura varinta este sa fii brutal de ferm. Uita-te drept in ochii lor in timp ce iti toarna frisca peste salata ta de fructe proaspete si spune: „NU, multumesc, incerc sa slabesc si nu as putea sa ma bucur de ea.”

Cei care strica diete sunt de obicei surprinsi total de aceasta demonstratie de logica! O fata care avea de pierdut multe kilograme a reusit sa-si atinga telul fiind foarte ferma. Cand era asaltata de prietenii care ii ofereau mancare si sucuri care ingrasau, tactica ei era sa le zica: „Nu, ti-am zis deja o data. Este evident ca incerc sa pierd cateva kilograme si daca persisti in a-mi oferi ceva care m-ar face sa incalc dieta inseamna ca nu-mi esti asa de buna prietena pe cat credeam”.

Desi nu sustinem sa trebuie sa spui acest lucru cu voce tare (s-ar putea sa pierzi mai multi prieteni decat kilograme), ai putea sa-ti spui in gand: „prietenii adevarati imi respecta decizia si nevoile”.  Sa spui „NU” si chiar sa crezi asta, cand ai fi spus „Da” doar pentru a fi totul in regula poate face minuni pentru stima ta. Iar stima si increderea de sine sunt o parte importanta a ceea ce inseamna sa fii slab!

Pentru a dobandi asertivitatea trebuie sa tii cont de urmatoarele reguli Super Slim:

1. Nimeni nu te va crede daca tu insati nu te crezi!  Crede in tine ca te vei tine de dieta, orice ar fi pentru ca atunci cand va fi cazul sa zici NU cu convingere.

2. Pune-te pe primul loc!

3. Fii pozitiva!  Aceasta este probabil cea mai importanta regula.

No comments:

Post a Comment